FjordisSummering.

Det blev fyra bärs- och samkvämsdagar av fyra möjliga på Fjordis.
Jag hade inte tänkt köra varje dag från början och trodde inte min gamla kropp skulle mäkta med det i och med att jag brukar ligga i fosterställning och gny ett dygn efter varje fest vanligtvis.
Men jag klarade det med bravur, var bara bakis en av dagarna och det måste ses som en skänk från ovan.
Det var fyra lyckade kvällar också, riktigt kul hade jag och inga skandaler av något slag alls.
Några små dispyter hamnade jag i men det får man räkna med och det var inget farligt heller( en kinesvakt vid ett tillfälle, sju somalier vid ett annat, en tjockis vid ytterligare ett och två poliser vid det sista).

Onsdagen: Förfest i Räkans lägenhet med värden själv, Skörsten, Midda, Rulle och Mig. Sedan anslöt Johnnie på stan och vi jobbade först i oss varsin bärra i ett öltält innan vi entrade Harrys. Sång och dans blev det för hela pengen. En brud kråmade sig mot mitt könsorgan men jag sumpade chansen att gå i mål då jag böjde mig fram i hennes öra och brölade helt fel i en låt. Jag har en hel del att lära vad gäller det skådespeleri som utspelar sig på dansgolv. Kvällen slutade med att jag kastade en hamburgertallrik i väggen och hoppade in i en taxi. På väg hem ringer John-John och undrar om jag kan plocka upp honom vid akuten, han har tydligen varit där och sytt tre stygn i stjärten.
Onsdagsdubbeln:  

Torsdagen: Jag var rätt mör denna dag men Junne låg på som en igel om party och det var inte helt obefogat, han fyllde faktiskt år dagen innan. Av respekt mot honom vek några av grabbarna ner sig(eller inte vek ner sig, snarare stog upp) för honom och hävde bägare. Det började med poker och klånk i Räkans lägenhet, med John-John, Junne, Rulle, Midda, Skörsten, Ebba och Mig. Sedan bar det av till enda öppna krogen; Kullgrens. Har aldrig nånsin varit så svettig i hela mitt liv, det var sjukligt trångt och varmt. John-John ställde skåpet så fort han kom fram till bardisken, tre shots utan paus, en tio cl grogg och två bärs. Behöver jag informera om att jag aldrig hört eller sett en mer berusad människa. Och då har jag ändå sett John-Johns tidigare skalper. Han var aprak, drack vatten från motorhuvar och ramlade in i buskage. Jag och Junne bäddade ner J-J och stack ut på egen efterfest innehållandes samtal med asiatisk tidningsutdelare, busringningar och väckning av Dålig Ippa. Vi somnade inte förräns sex på morgonen(i samma säng naturligtvis) och är inte Junne nöjd med den kvällen/natten så blir han det aldrig.
Torsdagsdubbeln:  

Fredagen: Den dagen som jag trodde skulle vara den officiella festkvällen men den blev bara en i kväll i mängden. Startade med att jag och Karlavagnen drack bärs och kollade på två porrfilmer(först en tysk och sen en fransk). Sen anslöt John-John och vi tre tog en bulle till Quimmens farsas villa. Go grabbförfest med foppatofflor och Leinartema. Quimmen, Vagnen, J-J, Tony Flygare, Jonas, Midda och Jag närvarandes. Sen bar det av ner till stan där jag försökte lirka in Vagnen på Trägår´n trots att han inte hade nån legitimation med sig vilket var mig övermäktigt. Istället blev det drällande och minglande på stan i sann fjortisanda men det var mycket trevligt. Synd bara att man inte hade nåt att dricka med sig, det blev segt efter dryga timmen, utan vätskepåfyllning. Träffade lillebrorsan och hans nya tjej(som tog mig åt sidan och stolt informerade om att hon minsann tagit min brors oskuld så sent som i tisdags), kändes riktigt skumt att träffa honom på stan mitt i natten när berusningen tagit vid.
Fredagsdubbeln:   

Lördagen: Förförklånk med Skörsten hemma hos Johnnie följt av förklånk i Räkans föräldrars gräddvilla. Sommarens bästa förfest, perfekt mix av folk jag kände och inte kände, samt av killar/tjejer. Det var ju inget dåligt ställe att ha en förfest på heller, tidernas gräddvilla. Man vet att man är hemma hos gräddan när det inte finns nån hall, inget vardagsrum. Gräddan har inte såna svenssondelar i sina hus. de har en foajé och en salong istället. Vi satt i salongen, kulturellt inredd med sisådär 2000-3000 böcker. Sen bar det av till Trägår´n och efter en shotkanna var det dags att ge skådespelet på dansgolvet en chans igen. Jag gjorde en lika bra start som på onsdagen, la upp loppet perfekt men vid målgången blev jag omsprungen och fick stå där med mössan i handen och titta på återigen. Gav upp, ringde J-J och Jeppe så de kom och hämtade mig. Sen var det porrfilmstajm igen, denna gång en norsk-amerikansk som jag somnade till. Slutet på Fjordis gott, allting gott.
Lördagsdubbeln:  

Hyllningsorgie XL.

Det var på det viset att jag showade lite som jag gör då och då, på ett av västsveriges piggaste efterfestställen(NOT) Torino, för ett par helger sedan.
En av killarna i "publiken" kom fram till mig helgen därpå, på utestället Trägår´n.
Han: Fan, där är ju du!
Jag: Det vet du!
Han: Fan vad rolig du var förra helgen, det var ju helt sjukt ju!
Jag: Haha, det var bra drag där en stund...
Han: Nämen seriöst, det var det roligaste jag sett i hela mitt liv, jag lovar. *med övertygande blick*
Jag: Haha... *småförläget*
Han: Det kan inte finnas nån som är roligare än dig! *Än mer övertygande* (eftersom folk runtom hörde denna diskussion började det bli smått patetiskt.
Jag: Du, det finns en kille uppe i Stockholm, Robert Gustavsson heter han, han är också rätt rolig.
Han: Jaja men du bräcker honom lätt!
Jag: Haha...
Han: Lätt bräcker du honom, det lovar jag.

 Direkt efter helgonförklaringen. Killen till vänster är han som benämns som just "han" i den återgivna konversationen. Jag skrattade järnet som ni ser, han frågade precis före bilden togs om han fick krama min kusin, just för att han var min kusin. Varför kan inte nån tjej älska mig så gränslöst istället?

 "Killen där uppe i Stockholm"

En odiskret underton av homoerotik.

I finkulturens lektyretta Slitz kan man i senaste numret läsa om sommarens hetaste cider; Xide Bright.
Omdömet skulle kunna sammanfattas i begreppet "lite väl bögigt" men istället utvecklar de välpolerade journalisterna detta och tar beskrivningen av det lite väl bögiga ett steg längre.
Man skulle kunna säga att de MAXAR uttrycket.

"Xide Bright, 33 cl, 4,5%, 15,60 kr
Granatäpplen och rabarber är sommarens nya ciderblandning från Carlsbergs Xide. Utseendet på flaskan utstrålar schlagerfestival med en odiskret underton av homoerotik, och vi vill härmed bekräfta att innehållet smakar därefter. Eller med andra ord, hade Måns Zelmerlöv varit en cider hade han tveklöst varit en Xide Bright."

 Varför Xide och Xider verkar vara i stort sett samma sak och varför inte apoteket Röda Näsan har med
                        Xide Bright på sin hemsida är inte frågor jag är kapabel att ge er svar på.


Veckans musik.

Denna vecka lyssnar vi på:
Mange Schmidt feat. Petter; Giftig och
Howie Day(Live); Africa(Toto-Cover)

 

Käppar i hjulet för Hysénövergången.

Tobias Hysén är enligt vissa medier klar och enligt andra "på väg", till allas vårt älskade Blåvitt.
I mina drömmars värld, bokstavligen talat, så var den övergången nära att gå i stöpet inatt.
Jag drömde att Tobias Hysén vad hemma hos min farsa och att jag höll på att göra bort mig så att han inte längre ville gå över.

Pappa var klubbdirektör i Blåvitt, han och Hysén var på nedervåningen i farsans villa.
Jag var på övervåningen och visste inte om att Hysén var hemma hos oss så jag ropade nåt om att Hysén borde provspela först, ner till farsan.
Sen när jag kom ner blev jag riktigt paff när Hysén stog på hallmattan och sa "Men jag ska ju komma upp till Kamratgården imorgon och skriva på, jag kan väl inte behöva provspela innan?"
"Hmp, ehh, nee det är klart, vi säger så då" svarade jag, precis som om jag var farsans högra hand och mäktig nog att styra övergången.

Detta är vad jag kallar en MARDRÖM.
Nu ska Hysén hem, det är fan inte en dag för tidigt.
Och provspel behövs inte, vi vet precis vad den killen kan.
Inte nog med att han är seriens bästa yttermittfältare, han är en riktig karaktärsspelare.
Vilja, hjärta, ärlighet och lagmoral är egenskaper som förknippas med Tobbe och detta kommer göra IFeK väldigt gott.
Killen är bara 25 och kommer sticka ut i proffslivet igen senare så de 15-20 miljonerna detta kommer gå på summa summarum får man igen på sikt.
Det viktigaste av allt är att Göteborgsprofiler inte står och flinar i Stockholmströjor igen som Källström och Hysén gjorde för några år sedan, då spyr jag.

 Denna tröja är INTE okej, Tobbe. Tar du på dig den igen så blir det provspel nästa gång.

Internaste internskämtet av internskämten.

  
Den stora frågan 2007 är vad Scorupco och Ronaldinho pratar om i baksätet.
När vi inte vet så utgår vi från att aborren är en central del i diskussionen.

Maxad blogg.

Det håller inte att ni ska göra er besväret och gå in på er favoritblogg till höger och vänster, utan att jag lägger manken till och jobbar för att förbättra bloggen.
Jag bestämde mig för att göra den mer hemtrevlig och kärleksfull.
Man kan välja en massa spexiga inramningar i layouten men för mig fanns bara ett alternativ - det lite väl bögiga.
Hoppas ni gillar färgen och symbolen lika mycket som jag.
Jag vill även göra er uppmärksamma på Kapten Sylt-faktan jag uppdaterat, den hittar ni om ni klickar på bilden, alternativt namnet, uppe till höger på bildskärmen.


 Rosa, lite väl bögig samt kärleksfull.


IRAK!

Gol! Gol! Gol! Ggggggol! Gooooooooooooooooooooooooooool! Goooooooooooooooooooooooooooooooooooooll!!!



Att få sitta i skinnsoffan i Uddevallas Irakkoloni på Alkiskroken och se en gråtandes Kiffy glädjas åt Iraks seger i Asiatiska Mästerskapen efter 1-0 mot Saudiarabien är två saker.
1. STORT.
2. Bloggmaterial.

Vi lyfter som en drake!

Igår var ni 14 personer som läste er favoritblogg.
Vi maxar oss fram i tillvaron, nytt rekord igen och nu ligger vi uppe på en stabil nivå, över tolv tre dagar på raken.
Trots slaget i solar plexus igår med informationen om att Akinnah har 50-60 läsare per dag så jobbar vi vidare.
Likt en drake lyfter vi i motvind.
Vi fortsätter vår väg mot Akinnah i toppen...


 Såhär ser man ut när man byggt en drake.

 Såhär ser man ut när man har 50-60 besökare per dag.


Asiatiska Mästerskapet.

Sitter hemma hos Skörsten på Alkiskroken och kikar på finalen av Asiatiska Mästerskapen.
Närvarande; LilleJesper, Musse, Skörsten, John-John, Kiffy och Kapten Sylt.

Av förklarliga skäl förstår tre av oss mycket mindre än de andra av vad kommentatorn säger så det blir döv-TV för vår del.
Själva spelet är inte mycket att hurra för, Sverige hade plockat hem denna cup lätt som en plätt och grabbarna är mindre seriösa än vad vi är när vi kör på Landbadet.

Det mest underhållande är alla bicykletas, sinnessjukt att backarna drar bizzas på ren slentrian, som siste man.

 Aktuell bild med Mästerskapssymbolen. NOT.

 Iranian.se

 Sedvanlig Bizza.


 Iranskafans.se


Att debattera med klass är en konst få behärskar.


Farmor: Varför gapar du så mycket?
Jag: Men jag blir ju så eldig av debatten!
Farmor: Jaja, men du får ju låta den andra prata också.
Jag: Jo men du pratar ju i munnen på mig...
Farmor: Där har du en dålig grej, att du inte kan debattera...
Jag: Jaja men så tänker jag ju bättre än dig också. (tidernas hånskratt)

 

"Lägg till i favoriter"

Det är här det kommer hända efter fredag- och lördagkvällarna framöver:
www.johnnieboppenfylleblock.blogg.se

Johnnie Boppen berättar det alla vill veta men ingen vågar berätta om.
Endast på hans fylleblogg får ni behind the scenesmaterialet som ni ligger och kravlar efter när ni kommer hem från krogen.
Kom ihåg att det var Kapten Sylt som tipsade er!

Ett axplock ur denna helgs bragder såhär långt;
   

Om ni nån gång tror att ni varit kvällens värsting på stan så är det bara att droppa in på Johnnie Boppens blogg och jämföra er själva med honom - och känna er rätt stekta. ;)


Kwellens bild:



Det finns tre saker som utmärker sig och är väldigt signifikanta för tre på olika sätt älskvärda karaktärer på denna bild.
Tre ting äro mer eller mindre uuunika i sin kategori.
Gissa och fundera, kommentera gärna(fast det vet både ni och jag att ni är för dåliga för)!

Ni älskar mig. Därför älskar jag er.

Oooooohhhhh, my goooooood!
Nu har ni varit tretton pers två dagar på raken, har aldrig hänt förut.
Grattis till er som har mig och tack för att ni finns!
Extrainfo: Idag har vi haft 110 sidvisningar, tidigare maxantal ligger på 72.
Ingen dålig höjning!
Man skulle kunna tro att jag har pepprat uppdateringar all day long men så är faktiskt inte fallet, jag har legat lågt idag så ni måste ha suktat efter bloggeri.
Men det är ju därför vi älskar varandra.

Aktuella sifferkombinationer: 13-13   72-110

Läsvärda kommentarer!

Jag vill göra er uppmärksamma på kommentarerna till två tidigare inlägg.
"Ödeborgs Jamie Oliver" och "Texas-Bobbie" har fått kommentarer av maxad klass av två bra killar.
Läs och lär!

Snabbkurs med Räkan: Folda bort alla dina marker på så lång tid som möjligt.

Det var pokerkväll igår med ett gött gäng gubbar; Rulle, Räkan, Junne, Midda, John-John, Skörsten, Ebba och Jag.
Grabbarna spelar hellre än bra, det vill jag ha sagt.
Den ene är tamejfan värre än den andre.
Själv fick jag en käftsmäll när jag gick in i en all-in-duell före flopp mot charmige Midda.
Jag satt på kungarna, han satt på essen.
Tack vare att jag plockade ner några potter tidigare kunde jag luta mig tillbaka och låta den gode John-John Friberg da Cruz städa upp bland pajasarna.
När bara jag och John-John var kvar, han med en väldigt stor markerstapel och jag med en väldigt liten så började "operation upphämtning".
Jag tog nio potter av tio innan han bad på sina bara knän att vi skulle dela vinsten vilket jag gentlemannamässigt gick med på då jag insåg att han visste lika väl som jag vart hans marker skulle ta vägen...

Spelstilarna(och klädstilarna) var lika många som spelarna.
Det fanns dock en spelstil som stack ut mer än de andra.
Vi kan kalla den för "passiva zigenarstilen" med tanke på att den grundades av en zigenare på Casino Cosmopol i Göteborg.
Han var nåt så in i dalen defensiv och passiv att han blindade bort två loppor utan att se en flopp på blindsnivån 20-20.
Igår fick vi se en liknande "bragd" av Räkan Räkich.
Han lyckades sitta och se aktiv och intresserad ut, utan att agera en enda gång.
Samlingsboxen med Skärgårdsdoktorn, beprydd med kåta Ebba Hultqvist och porriga Samuel Fröler vandrade gång på gång förbi Räkan utan att han lyfte ett finger.
Imponerande, icke sant?
Det är bara å bocka för hatten och ta av sig snoppen, Räkan har givit oss en lektion i hur man blir av med så mycket marker som möjligt på så lång tid som möjligt.


Nu är jag duktigt förbannad på denna bloggportal, har försökt stänka in sköna, passande bilder hur länge som helst nu men det funkar fan inte.
Om/När det ordnar sig får jag komplettera med bilderna separat i ett annat inlägg.

Eller som...

...min farfars far hade sagt:
SKIT I DET!

Farfars far.

Utmärker eller Anmärker sig Allbäck?

Tveksamma ordval från sommarjobbarna på Aftonbladet, Sveriges största dagstidning.

Saxat från bladet idag:
"Marcus Allbäck var ende svensk som spelade från start i Köpenhamn, utan att anmärka sig."

I min bok anmärker inte spelare sig, möjligen så utmärker de sig.


Formtopp på Fjordis!

Jag har varit nere i en festformsvacka nu senaste tiden.
Har haft rätt tråkigt på festerna och inte presterat i närheten av den nivå jag brukar.
På Lane Loge hade alla det jättelajbans men jag hade det förjäkla trist.
När vi körde tvådagars fredag-lördag senaste helgen var fredagen mysig men seg och lördagen inte mysig, bara seg.
På Fallens dagar hade de andra det betydligt roligare än mig av recensionerna efteråt att döma.
Enda gången senaste veckorna jag haft kul var på Grebbestadkarnevalen så nu är det dags igen!
Fjordis från och med idag och resten av veckan, nu hoppas jag att formtoppen är prickad!



Lucifer/Dals-Ed VS Gud

R4m0s säger:

vart e du nu då?

Kapten Sylt säger:

Dals-Ed, Sveriges baksida.

R4m0s säger:

haha

Kapten Sylt säger:

Sicket ställe. Inte ens internet funkar som det ska här. Vad tänkte vår herre på när han riggade upp detta place?

R4m0s säger:

gud var ironisk när han fixade Ed

Kapten Sylt säger:

Skoja inte. Han gjorde allt tvärtemot sin vilja.

R4m0s säger:

haha han hade förlorat ett vad

Kapten Sylt säger:

Eller hur. Han var tvungen att skapa ett ras mot sin vilja. Lucifer knäckte honom i en heads-up.

R4m0s säger:

haha på hög syn innan flopp på 5-3 och träffa 2 paret

Kapten Sylt säger:

Exakt så gick det till. Det var enda gången Gud yttrade ordet SATAN. Han satt på Kungarna, skall tilläggas...

R4m0s säger:

haha, Far åt helevet sa han också när han gick

Kapten Sylt säger:

Sen urinerade han på Lucifers markerstapel innan han tackade för kaffet och tog sitt privatjet till Dalsland.


Gud.

Lucifer.

Dals-Ed.

Floskel-Midda.

Midda är floskelkungarnas floskare.
Killen som försökte lura i den breda massan att Yksel Osmanovski och Ronaldinho är lika bra och att det är "lika bra" att åka ur en pokerturnering som att vara kvar i den.
När vi spelade boll i regnet på Landbadet i söndags och killen hamnade i tvist om huruvida det var hörna eller inspark i en situation försökte han med alla knep att få rätten på sin sida.
"Jag såg ju allt precis framför mig, precis som på bio!" sa han till slut och ingen hade en tillräcklig motreplik...

 


Veckans musik.

Denna vecka lyssnar vi på:
Halo; Takida




och

Så min vän; Malin Hemberg


Gothia Cup.

Skrivet fredag: Världens största fotbollsturnering för ungdomar spelas denna veckan i Blöteborg.
Jag har varit där i dagarna två nu.
Igår åkte jag och John-John till Tuve för att se Ljungskiles talangfulla juniorlag ta sig an Häckens dito.
Häcken var aningen bättre och styrde matchen men Jackan Flingmarks 1-0 på frispark slog ner som en blixt i mitten på första och satte press på Hisingens stolthet.
Kvitteringen kom i början på andra genom ett slumpmål men det var allt annat än oförtjänt.
1-1 stog sig och i och med att förlängning ej tillämpas i Gothia avgjordes matchen på straffar.
Jag tyckte Ljungskilespelarna såg tröttare och inte fullt så självförtroendefyllda ut som Häckenspelarna men det slutade med fem av fem baljor av Ljungskile och bara fyra av Häcken.
Skrivet måndag: Och i fredags åkte jag och Quimmen ner för att kika på Ljungskiles kvartsfinal mot norska Mandalskamratene.
Vi hade inte full koll på vart matchplanen låg men efter ett besök på Turistbyrån och en felåkning med spårvagnen så hittade vi rätt.
Matchen var en riktig besvikelse.
Efter den tuffa åttondelsfinalen hade jag hoppats på en ännu tuffare match, med ännu bättre spel, men det hela blev en sömnig historia.
Norrmännen såg nyvakna ut och var totalt viljelösa.
Ett tag undrade jag om det verkligen var rätt lag, på samma sätt som man flera gånger frågat sig om Quirino i DIF verkligen är den snubbe de scoutade och på samma sätt som man ställer sig frågande till hur gammal Kanu egentligen är.
Ljungskile vann relativt enkelt med 2-0, Häcken hade kört över dem med minst 5-0.
Nåväl, en seger är alltid en seger.
Den andra kvartsfinalen på samma slutspelshalva spelades parallellt så den kunde vi tyvärr inte bevittna men med tanke på att Elfsborg mötte nåt halvanonymt Skånelag räknade vi kallt med en västsvensk uppgörelse i semin.
Det var därför inte helt oförklarligt att vi valde att luncha på en tacobar i väntan på en match med Tacolands stolthet Effe.
När vi letade oss bort till Heden och folkmassorna fick vi genom Patrick Ekwalls ljuva stämma reda på att Effe  mycket riktigt vunnit sin kvart.
Semifinalen blev tyvärr aldrig spännande.
Västgötarna gav bohusläningarna en riktig lektion och det kändes verkligen som att Ljungskile spelade en match de egentligen inte borde varit kvalificerade för med tanke på deras kapacitet.
Det kändes som att ett seniorlag mötte ett juniorlag.
Effes 18-åringar spelade på precis samma sätt som Effes A-lag gör.
4-2-3-1 med snabbt passningsspel, snabba kontringar, stora hårdföra mittbackar, spelskickliga mittfältare, duktig målvakt och med ytterbackarna som enda svaghet.
3-0 slutade det sedan Effe slagit av på takten, de kunde vunnit med det dubbla om de velat.
Jag vill tacka Effe, Ljungskile och Quimmen för en riktigt rolig dag på rikets framsida!


  

Spetsigaste spetsen = Snuskigt rik?

I kön på Burger King i Blöteborg igår bekände Quimmen att hans filosofi är att folk med spetsiga skor är rika och att rika folk har spetsiga skor.
- Kolla runt dig i kön, titta på allas skor, vem tror du är rikast, hetsade han.
Visst fan såg snubben med spetsigast skor även rikast ut.
När vi sen skulle ut på krogen på kvällen lånade Quimmen sin farsas skor.
Om de var spetsiga? Naturligtvis.
Att jag bjöd honom på pizza efteråt såg ingen i pizzeriakön, de såg bara att hans skor var spetsiga och mina trubbiga.


Dagens bild.

Here we go again...

image210
Och hennes kiss vill jag dricka.
Vad är man för snubbe egentligen?

Veckans musik.

Denna vecka lyssnar vi på:
Sahara Hotnights; Visit to Vienna och
Sarah Dawn Finer; I remember love.

 

Ödeborgs Jamie Oliver.

Vi har allt en naken kock här i Ödeborg också.
Jodå.
Karlavagnen är hans namn.
Lagade en sagolik köttfärsås till oss här precis.
Visserligen hade vi druckit en näve bärs innan men så lättlurade är vi inte, den var faktiskt av hög klass!
Och han är inte den som lagar köttförsås med allt för mycket kläder på.
Kuk och kastrull är det som gäller.
Bara ni som läser er favoritblogg får se guldbilden!

image207

V.I.P-info: Killen brände sitt blågula ollon under tagningen, därav ledsamheten.


Texas-Bobbie.

John-Johns baneman vid pokerbordet på Casino Cosmopol kräver en identitet.

image206

Bobbie Friberg da Cruz är hans namn.

Vad hade man sagt om ens unge sagt att han var bög?

John-John: Vad hade man sagt om ens unge sagt att han var bög? Det är ju jobbigt ändå men man måste ju acceptera det.
Karlavagnen: Acceptera? *aggressivt*
Aggan: Hehe, vad ska man göra då?
Karlavagnen: Inte acceptera iallafall. Ett skott i pannan för faan.
*ansträngda skratt följt av tystnad*
Karlavagnen: Jag tror inte bög är något man föds till.
Aggan: Nej, det beror nog på miljön. Vilka man umgås med och sådär.
Karlavagnen: Som Hannes när han växte upp där ute i skogen, med bara massa tjejer.
Aggan: Ja, och då blir det ju att man inte spelar fotboll och så heller. Då är det roligt att leka häst.
Karlavagnen: Det skulle inte förvåna mig om Anna är lesbisk, i och med att hon bara lekte med killar och spelade fotboll förr.

Jag satt i köket när grabbarna satt i vardagsrummet och vill inte på något sätt förknippas med deras åsikter och värderingar.
Jag undrar bara en sak: Gör fotbollssparkandet att man inte vill ha stock i stjärten?


 Inget för Gardell och hans rumpenissar?
image205 Inget för fotbollsspelare?


Psykologiskt uppvaknande.

Sha, folk!
Er favvoblogg har vaknat denna tisdag.
Först kände jag mig sjukt trött när jag reste mig upp ur sängen, men det berodde bara på att jag lurade mig själv att tro att jag var sjukt trött, kom jag snabbt till insikt med.
Jag kollade på en klocka på väggen framför mig, det första jag gjorde när ögonen halvöppnades, den lilla visaren var på tian och den stora visaren var på tvåan.
Jag la mig runt halv fyra och trodde således att jag sovit sex och en halv timme, vilket är för lite för mig med tanke på att jag brukar sova mycket mer, sov för lite senaste natten och överansträngde(Nej, jag knullade inte, jag spelade fotboll) mig igår.
Vinglade upp och kissade, gick tillbaka till sängen för att försöka sova mer, men drog upp laptopen för att sätta på lite godnattmusik.
Då får jag se på datorns digitala klocka att den rätta tiden är 12:30, varpå jag vänder min blick mot väggen där den tredje, smala visaren inte rört sig ur fläcken.
Plötsligt känner jag mig mycket piggare.
Jag har ju sovit nio timmar istället för sex och en halv.
Lurad.




Onsdagen på Lane Loge.

Trevlig förfest med diverse busringningar och andra prylar.
Innan första ölen var slut var jag på fyllan, skulle jag vilja påstå.
Sjukt men sant.
Det har hänt att jag druckit en 75;a utan att känna mig nämnvärt påverkad.
Det är ännu sjukare fast åt andra hållet.
Inte lätt att hitta balans i kundkorgen på Apoteket Röda Näsan när det slår så olika.
Onödigt att köpa ett flak om det räcker med två 33 cl och trist att bara köpa en kvarting om man behöver två helrör.
Det bästa är väl att hålla sig till apelsinjuice, som Olsson brukar säga.

Vi(Aggan, Quimmen, Karlavagnen, Skörsten och Jag (John-John och Perra var redan där) begav oss till Lane Loge för att dricka lite bärs och mingla bland likasinnade Lasse Stefanz-fans.
Dansbandarna var en besvikelse, det må jag säga.
Cover bandet spelade sköna låtar däremot, jag gillar alltid cover band.
Men basisten gav mig en örfil så jag gillar inte just detta cover band ändå.

Det var rätt segt, inte förrän när vi skulle gå hem tände det till.
Quimmen var på retsticke-, fight- och actionhumör.
JA! Quimmen! Ni läste rätt.
Jag har inte heller sett honom flamma upp på liknande sätt tidigare men det var väldigt befriande.
Vanligtvis och även denna gång var jag emot bråk och höll tillbaka mina styrkor men jag gjorde det med ett belåtet smajl.
Att bråka är inte konstruktivt, men om det är vad som krävs för att få igång Quimmen så ska jag ta med mig en baddocka till varje förfest framöver så han kan få ägglas, mäta kuk och måtta slag för det klär den grabben att vara på hugget.

Dagen efter var jag så jeffla bakfull som bara jag kan vara.
När grabbarna käkade på restaurang låg jag kvar på rygg i baksätet med en tvålitare ljummet vatten.
Var tvungen att vända ut och in på magen vid två tillfällen i väntan på grabbarna och sällan skäms man så mycket som när man hänger med huvudet ut genom en bildörr och vomerar.
Sedan släppte John-John av mig vid en lekplats i stan där jag satte mig på asfalten med huvudet mellan benen, bakom några bänkar och några växter tills kidsen lekt klart.
När de gick tog jag över lekplatsen och la jag mig raklång i en stor, skön gunga.
Där låg jag i en och en halv timme och bara lekte att jag inte fanns.
Det är såna dagar man känner att det inte varit värt det.
Det var inte sååå roligt att busringa till David Leinars brorsa, få en örfil av en cover bandsbasist och åka hem, att det var värt att vomera två gånger liggandes ut genom bilen samt ligga i en gunga och leka att jag inte fanns.
Men minnen och erfarenheter fick jag trots allt, och såna samlar jag på så jag väljer att se det ur den vinkeln och le istället för att vara deppig.

 Slickandes på första bärsen/groggen.
 Min bror och jag.
 Lite väl bögigt, va?
 Jag och Jean-Pierre.
 Notera rosen i Svullos mun.
 Skörsten tycks tveksam till John-Johns afrikanska läppar.
 Begravning? Bröllop? Studenten? Nejnej, Lane Loge for fucks sake!
 Nån timme innan vomerandet och gungandet.


Rekord igen!

Idag var ni tretton, keep reading my blogging! :)

Tack och bock!


Smeknamn / Öknamn / Artistnamn


Farmor: Där bodde julostarna. *pekar mot ett hus intill vägen under vår morgonpromenix*
Jag: Julostarna?
Farmor: Ja, de kallades så.
Jag: Varför kallades de för julostarna?
Farmor: Deras pappa jobbade på vägen...
Jag: På vägen?
Farmor: Ja, för vägverket eller så.
Jag: Jaha.
Farmor: Ja och så gav pappan i familjen bort en julost till vägchefen. Folk tyckte väl det var fjäsk.
Jag: Därför kallades hans barn för julostarna?
Farmor: Ja...
Jag: Vad hette barnen då?
Farmor: Olga, Lennart och Torsten.
Jag: Olga Julost, Lennart Julost och Torsten Julost?
Farmor: Ja.


Där ser man hur lätt och ologiskt folk kan få smeknamn.
Jag om nån vet hur lätt det kan gå till, jag är något av en president i smeknamnskretsar.
Jag har döpt om hundratals människor och fått omgivningen att byta tilltalsnamn på lika många.
Jag älskar verkligen smeknamn.
Det skönaste är när den som blir kallad något känner sig tillfreds med det, annars är det inte okej.
Om en person inte finner sig i sitt smeknamn blir det ofta ett öknamn; Något man säger bakom ryggen och som är ofördelaktigt.
Det viktigaste är att man kallas något bara, vad är inte det viktigaste, det viktigaste är att det är något som ingen annan kallas.
Det är så mycket mer profilerande och piggt att kallas Bolle istället för Christoffer, Tiger istället för Emma och Robocop istället för Robert.
Hur många Christoffer, Emma och Robert känner man inte till?
Bolle, Tiger och Robocop vet jag bara tre som kallas.

De hundra mest använda smeknamnen:
Skörsten, Babbe, Goldie, Dempa, Aggan, Indianen, Räkan, John-John, Bolle, Scout-Christer, Bulgaren, Olsson, Quimmen, Lildervajja, Gumman, Läppen, Midda,
Junne, Snusebusan, Flexnes, Rulle, Fribbe, Magnum, Calzone, Hockey, Fangan, Bükewurst, Tiger, Pantern, Robocop, Alkon, Mortis, Boppen, Platy, Bangan,
Kivan, Stinky, Bakis, Bagarn, Betsson, Jonuff, Sheriffen, BoyBoy, Karlavagnen, Bäckis, Crona, Nöpprar´n, Skatan, Ronaldinho, Råttan, Dess, Frillan,
Donis, Jonte, Engvall, Mommokatching, Kurre, Kricke, Musse, Kiffi, Motala, Mutti, Jättebebis, Pagge, Perra, Motorsågsmannen, Alberto, Pim-Pim, Müsli,
Jim-Jim, TV-barnet, Pullan, GangsterRolle, Engelsmannen, Sarabara40, Simme, SimpaLimpa, Tysken, T-sson, Limpan, Uncle-Molle, Stickans pojk, Hockeypulver,
Aggo, Brottar´n, Akinnah, Tatueringsbruden, Killinator, Busschaufförn´s pojk, Cykelhandlar´n, Strömbrytar´n, Järven, Dumme BJ, , Greggan, Bobby,
Trög-Erik, Giganten, Ankar´t, Blixten.

Mina smeknamn: Scallis, Skalis, Skalman, Klas, Kapten, Tony Flygare, Robert Halvarsson, Kapten Sylt


 TV-barnet.
 Magnum.

 Läppen.
 Robocop.
 Rulle.
 Tiger.
 Flexnes.
 Junne.


Två övertrötta själar.

Ett samtal av om möjligt ännu sämre kvalitét än det förra.
Vi har spelat fotboll och spexat på bakfyllan idag, har inte fått i oss tillräckligt med vatten.
Vi är övertrötta och dåliga gubbar, min bror och jag.
Förlåt mig, min älskade blogg, att jag stänker ner dig med såhär mycket skit på samma gång men jag kan inte låta bli.

Aggan: Skulle Moa få kissa dig i munnen?
Jag: Va? Om hon skulle få kissa mig i munnen?
Aggan: Ja, om du skulle få ligga med henne efteråt..?
Jag: Nej för faan nu får du ge dig.
Aggan: Skulle Lisa få det då, om du ser det som ett förspel och du får kissa henne i munnen också?
Jag: Nej, nån måtta får det vara. Inte kissa i munnen alltså.
Aggan: Paris Hilton då?
Jag: Okej, Paris skulle få.


Dålig humor VS Torrjuck.

Jag: Du skulle ju inte banga på henne?
Aggan: Bara sätta henne isåfall.
Jag: Men hon är väl inte en sån man bara sätter.
Aggan: Nej, man tar väl av henne kläderna först...

  Ligg med kläderna på, ett så kallat torrjuck.

Rör inte chokladtrumpeten, Alfons!

Förr om åren var det SÅGEN som var det farligaste, viktigaste föräldrarna fick hålla ungarna borta ifrån.
Alla kan väl sin Alfons; "Rör inte sågen, Alfons!"
Vem vet vad det står i barnböckerna om fem år?
"Håll dig borta från chokladtrumpeten, Alfons!" är ingen omöjlighet.

Han där Määts ni vet... typ. säger:

om man har trekant me 2 killar o en tjej

Han där Määts ni vet... typ. säger:

innebär det att du haft sex me kille oxå?

Kapten Sylt säger:

Nene.

Han där Määts ni vet... typ. säger:

hehe okeje

Kapten Sylt säger:

Eller: Har nån av er tryckt upp trumpeten i tvåan på den andre så: JA.

Om ni bara turats om att stänka bruden så: NEJ.

Han där Määts ni vet... typ. säger:

hehe bra sagt

Kapten Sylt säger:

Har du blåst i nån trumpet inatt eller vad?


Fortsättningen av konversationen kan ni drömma mardrömmar om.


Adam och Eva

Jag och bruschan har varit ensamma i farsans villa i Ödeborg hela helgen, lugnt och skönt.
Igår var vi på Grebbestadkarnevalen, skriftlig rapport med bilder kommer senare.
Vi drack upp all oboy när vi kom hem imorse och i förrgår slurpade vi i oss saften så det får bli en promenix eller en busstur till Färgelann sen för inhandling av drycker.
Vatten är alltid schysst på söndagar men man behöver komplement.

Nu ligger vi och knarkar Adam och Eva-avsnitt, är småsega men efter omständigheterna i bra form.
Brorsan missar inte en sekund av filmen, själv surfar jag och lyssnar på ett öra.
Mest av allt ligger jag och funderar på vad David Leinar tycker om fjortisseriernas fjortisserie.

image170

Leinar hjärta Rosa

Snackade med David Leinar häromdagen förresten.
Han satt och kikade på filmen Rosa.
Nu vet vi det.
Nu behöver inte jag vara röd i fejjan varje gång jag tvingar mig själv att erkänna att jag är en fjortisfilmkille.
Leinar sätter normerna i samhället och tydligen är det fjortisfilmer som är grejen.

  image169

Vad vill du anmäla? Smörmördarna!

Jag vill anmäla alla er som våldtar, knivhugger och misshandlar smör.
Och jag vill våldta, knivhugga och misshandla alla er som bagatelliserar vikten av att värna om smöret.
Det värsta jag vet(JO, DET VÄRSTA, värre än svält och foppatofflor) är när folk inte för på smör på smörkniven med finess.
Smöret skall föras på, på smörkniven, genom ett varsamt drag längs den övre ytan.
Man ska absolut inte göra några hastiga rörelser och det är skottpeng på grävningar.
Man ska inte sticka ner knivspetsen överhuvudtaget och för guds skull inte ända ner i botten som vissa gör.
Det allra, allra värsta man kan göra är att grisa tillbaka det smör som blivit över när mackan är färdigsmörad, i paketet längs den övre kanten, så det hänger ner över orört smör.
Behandla smöret som om det vore er förstfödde son.

Min bror Aggan: Folk tycker du är löjlig när du håller på såhär med smöret.
Jag: Det bryr jag mig inte ett dugg om.
Min bror Aggan: Det är du och smöret.
Jag: Jag och smöret.


 INTE okej.


Ta av er Foppatofflorna för faan!

Show off.
Ta av er Foppatofflorna innan jag ger er en smäll!

Det är inte okej att gå runt i Foppatofflor in public.
Jag köper att de säkert är världens skönaste skor så fortsätt gå i dem hemma.
Men de är INTE fina nånstans, det ska ni ha jävligt klart för er.

Jag fattar inte vad det är med folk, ser de inte hur de själva ser ut?
Ta av er dem när ni lämnar hemmet.
Ha inte på er dem inför mig.
Jag vomerar mitt på er fot så det rinner in spya genom hålen och sätter sig mellan tårna på er.
Så av med dem nu för allas trevnad.


Shape up, kids!

90-talisterna är en katastrof rent språkligt.
Jag förfasas allt oftare över dåliga ordval och brister i ordförrådet hos dagens tonåringar.
Sen är frågan om jag bara är gammal och gnällig eller om det verkligen blir sämre och sämre på språkfronten.
Jag tror ju inte att de som är äldre än mig nånsin tyckt att jag och vi 80-talister heller är några språkliga begåvningar.
Det är väl alltid trendigt att hylla sin egen generation och gnälla om att världen går bakåt och allt blir sämre, men om det verkligen blir sämre får väl de som lever om hundra år bedöma rent objektivt.
Vad som fick mig att skriva detta inlägg är en sittning på Sibylla med min bror idag.
Vid bordet bredvid satt en kille och en tjej i övre tonåren.
När killen reste sig bad tjejen honom kolla efter "en saltgrej".
Det är inte okej.
Ordet grej och sak används alldeles för ofta av kidsen idag för att de ska få komma undan med det i mina ögon.
Det heter saltkar, annars säger man bara salt/saltet.
Att lägga till ändelsen GREJ efter salt fyller ingen funktion, bort bort bort!

 

Besökarrekord!

11 unika besökare idag söndag, fantastiskt!
Rekord, tidigare har det hänt vid ett tillfälle att jag haft nio, annars är det sex-sju som är standard.
Väldigt kul om jag(ni) kan ligga över tio framöver.
Vad som också hade varit väldigt kul vore om ni kommenterade lite oftare, det är så mycket roligare att fortsätta producera då.
Skulle bra gärna vilja veta vilka ni elva är också, kan jag säga.
Dem jag vet är ständiga besökare är Quimmen, Akinnah och Skörsten.
Sen finns det säkert vissa bekanta som ramlar in ett par gånger i veckan.
Kanske är ett par utomstående, som dyker in varje dag via blogg.se;s startsida också.
Nyfiken i en strut är man.
Stilla min nyfikenhet och ge er tillkänna i kommentarfältet så lovar jag att leverera vassare än nånsin i fortsättningen!

image162

Especially for Akinnah; En farmorhistoria:

Farmor: Hur går det med Johanna?
Jag: Hon skrev till mig igår att vi hör ihop...
Farmor: Nähä?
Jag: Joo, det gjorde hon. Och att det var ödet som fört oss samman.
Farmor: Nu skojar du allt lite med mig?
Jag: Nej, jag svär på mammon. Eller jag svär på din grav, jag lovar.
Farmor: Vad menade hon med det tror du då?
Jag: Hon menade garanterat inget alls med det.
Farmor: Hon vet nog inte hur du känner.
Jag: Det vet hon inte, hon hade inte skrivit så om hon vetat att jag är helt såld på henne.
Farmor: Jag tror inte de tar dig riktigt på allvar, de ser dig som en som bara spexar.
Jag: Absolut, visst är det så. Jag vet också att folk ser mig som en ren clown.
Farmor: Du borde hålla tillbaka lite mer, vara mystisk, då kommer de...
Jag: Vadå, jag är ju inte sån, det funkar inte...
Farmor: Nej, det är klart. Men det finns säkert nån som nappar på det med...
Jag: Det kommer säkert nån nångång som uppskattar mig som den clown jag är.
Farmor: Du skulle behöva en flamländska!
Jag: Va, vad är det?
Farmor: Nej, jag skoja, läste det här bara, det är folk från Belgien och där...
Jag: Jaha, jo en belgiska ska jag nog ha.
Farmor: En flamländska som flammar upp ibland. Eller en blandlänska kanske, nån som är lite av varje...
Jag: Jaa, jag skulle nog behöva en som är mamma och flickvänsmaterial i ett paket...
Farmor: Nån som kan laga mat åt dig...
Jag: Ja, och som kan hålla mig nere när jag spexar för mycket...

Dagens AndersEllerKim

Bli dyslektiker ELLER byta ut fötter och händer mot kastruller överfulla med pulvermos?

image160 ELLER image161

Finkultur.

Inga: http://www.miloop.se/film_view.aspx?mm=5&movie=5642



David LEINAR: http://www.youtube.com/watch?v=Th2OnlJ-4do

http://www.youtube.com/watch?v=5ol7_DXqtUk


Generationskrock.

Jag: Ta en stekarbild på mig är du snäll!
Farmor: Vadå stekarbild?
Jag: En bild på mig när jag ser ut som en äkta stekare, när jag steker. Du vet väl vad en stekare är?
Farmor: Det har jag aldrig hört talas om. Stekel är ett djur.
Jag: Jag är en STEKARE, inget djur.

Stekare:
Stekel:


Veckans musik.

Denna vecka lyssnar vi på:
Fergie; Big girls don´t cry


och Lighthouse family; High

 

Vinnarskalle XL.

Lirade fotboll igår med två av mina bröder, en av mina kusiner och tre av deras kompisar.
Vi bytte lag med jämna mellanrum och körde massa småmatcher till fem.
De kallar det "samba" när man ska lira utan skor och helst finlira.
Klackar och smörpassningar är definitivt mer socialt accepterade än långskott och tröjdragningar.
Men jag är ingen klackare.
Jag är en kille som skjuter på allt som rör sig.
Det är ingen slump att jag spelar i Luca Tonis tröja istället för Cristiano Ronaldos.

Det blev en del tjöt och gliringar om att jag bara kör ego, skjuter för hårt och smäller på för mycket.
Jag viftade bort det med att jag gör vad som är bäst för laget(skjuter själv 9 gånger av 10 när det finns medspelare i likvärdiga eller snäppet bättre skottlägen, ja tveksamt är bara förnamnet på det uttalandet).

Jag frågade min vän Johnnie idag om han tyckte att jag skjöt lite väl mycket igår.
Han svarade med all önskvärd tydlighet att han tyckte det.
Hade jag spelat i lag så hade tränaren blivit galen på mig, sa han.
"Spela för laget" upprepade Johnnie medan jag sjönk allt längre ner i soffan.

Grejen är den att jag inte pallar att förlora.
Jag måste, måste vinna hela, hela tiden, varje, varje match.
Är inte nöjd med mig själv om jag gjort massa snälla passningar och avslutat med en klack i stolpen och motståndarna avgjort i en kontring genom att skjuta stenhårt mitt i mål.
Då är jag hellre med dem som kontrar och skjuter stenhårt.
Det är inte kul att skojspela, göra fräcka tricks och hänga frisparkar i krysset.
Det enda som är kul är känslan att vara bättre och bäst.
Ibland skäms jag lite för att jag är så barnslig, man behöver(man SKA) liksom inte ta det på blodigt allvar när man lirar barfotafotboll med yngre ungdomar på en gräsplätt i Ödeborg.
Men jag kan inte hjälpa det, vinnarinstinkten tar helt kommandot över den konstruktiva delen av min hjärna.
Jag är ett offer för min egen vinnarmentalitet.
Men mest av allt är jag en vinnare, en målskytt, en Luca Toni.

  

Bloggknugarna.

De två stora blöggarna kräver en länkning, det har gått alldeles för lång tid egentligen.
Nåväl:

intebarasnusk.blogg.se  Quimmen.

lenabenpaleinar.blogg.se  Skörsten.

Dagens AndersEllerKim

Operera in ett intetsägande bokomslag utanpå ditt ansikte ELLER stå i kö sju timmar inför varje toalettbesök?

 ELLER  

Ögon även en kvinna vill ligga med.

Det där farmor drog om att man kan drunkna i mina ögon fick uppbackning omgående.
När jag var på fest i lördags sa en ung kvinna att jag var lik Tom Cruise.
Tycker du? sa hennes kompis.
Jaa, runt ögonen framför allt...

Hon ville ligga med mig.
Hon lämnade festen tio minuter efter att hon fällt kommentaren, men det var av rädsla för att drunka i mina Tom Cruise-ögon.
Jag vet det, man märker sånt.
Hon ville definitivt ligga, det ville hon.

 =

Irrationellt inlägg.

I sann Skörstenanda vill jag länka er till en sida om moral och politik som upprör mig(jag blir inte Skörsten-upprörd, bara lite retligt lattjoupprörd).

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1110845,00.html

Hade Kim Jong tagit livet av mig ifall han sett mig i Fulton Reed-frillan jag hade för ett par år sedan, månne?

 plus  =  ?

Daniel Leinar har fått en fejja.

<<daniel_leinar.jpg>>
Här kommer bild på Daniel.
mvh
Motala AIF
Kurt Löfgren

David Leinars bror Daniel är inte längre en skugga med ett frågetecken på.
Tack vare Kurtan i Motala har vi nu ännu ett anlete att älska.
Tyvärr tycks inte Daniel ha lika mycket att älska, rent storleksmässigt.
Han ligger i lä när det gäller hakan, det är ett som är säkert.
Men han är ju ändå David Leinars bror, bara det är ju älskvärt.


Att älska träsmak i rumpen.

Fantastiskt att Leinar gjorde mål idag, enda tråkiga från matchen är att Petto inte fick nåt kaffe.


image134
image136
image135


Älskade Månanletet målade på straffespark!

Allas vår käre David Leinar stänkte in en straff i 90;onde minuten hemma mot BOIS idag.
Davids straff innebar 2-1 och gissa om det jublades i IRAK när vi nåddes av beskedet!
Vi var mycket, mycket nära att dra till Skarsjövallen och kika, men kollektivtrafiken satte käppar i hjulen.
Firades gjorde det även när vi fick reda på att Daniel Leinar målat dubbelt hemma i Motala.
Det blir bärs imorgon, oavsett om vi ska till Bölänge eller Blöteborg, det vill jag lova!
Skål för familjen Leinar!

  David
  Daniel

Just det!
Höll på att glömma!
Pratade med vår gode Leinar igår kväll i telefon.
Ringde upp och grattade i efterskott, han hade ju namnsdag i måndags!
Han lät väldigt glad att jag ringde, kändes underbart!

Uuuurspårning.

Damen und herren.
Ni får ge er nu.
Detta spårar ju ur fullständigt.
Ni har ingen trovärdighet alls kvar.
Igår blev jag look-alike´ad för säkert tionde gången på bara ett halvår.
Folk, oberoende av varandra, spottar ur sig namn på kändisar och okändisar som jag tydligen är väldigt lik.
För det mesta håller jag inte med, ibland förstår jag inte ens vem det är jag liknar.
Men nu är det faktiskt stopp, jag kan inte vara lik fler personer, det faller på sin egen orimlighet.

 Van Buyten, fotbollsspelare.
 Sångaren i Chemical Romance.
 Ekwall.
 James Bond´arna.
 Tom Cruise.
 Fulton Reed, en av bröderna bus från finkulturfilmen Mighty Ducks.
 Stevie G.

RSS 2.0